Puslapiai: 1
Sveiki,
Neseniai pasirodė GNOME3. Kam jau teko išbandyti šią naują populiarios grafinės aplinkos versiją? Aš nesu GNOME fanas ir apskritai man teko mažai naudoti GNOME, tačiau visos GNOME3 naujovės man atrodo jau matytos KDE SC 4.6 serijos leidimuose
GNOME 3.0.0 paketai jau yra prieinami [testing] repozitoriuje. Šie paketai atnaujino gtk2, taip pat pridėjo gtk3.
Tai yra ganėtinai stambus atnaujinimas, todėl turėtumėt žinoti:
* GNOME3 pakeis GNOME2, kai bus įkeltas į [extra] repozitorių.
* GNOME3 turi du rėžimus, „standartinį" rėžimą (gnome-shell) ir „atsarginį" (gnome-panel ir metacity).
* Panelio apletai naudojantys Bonobo nebėra palaikomi ir paketai priklausantys jam bus panaikinti.
* PulseAudio dabar yra reikalingas GNOME darbo aplinkos veikimui.
* Kaikurie pakeitai turi dvi skirtingas versijas skirtas gtk2 ir gtk3. Šie paketai pavadinti taip: „paketopavadinimas3". Pavydžiui, vte3, libwebkit3, gtkhtml4...
* pygobject dabar yra prieinamas Python3 pakete „py3gobject".
Smagaus testavimo!
Paskutinį kartą redaguotas adomas (2011-04-09 03:24:19)
Atsijungęs
Naudojes nesu, bet bent jau isvaizda artodo tikrai bjauriai.
"Ubuntu" is an ancient African word, that means "I can't configure "Slackware""
Atsijungęs
Man išvaizda atrodo maloniai ir novatoriškai. O konkrečiai kas Tau toj išvaizdoj atrodo bjauru?
Atsijungęs
Mačiau reikia įsidiegti virtualboxo Arch'e ir pažėt kas ten tokio ypatingo tačiau kiek žiūrėjau visokius video, tai nieko ten labai jau naujo ir nematyto nėra, praktiškai viską KDE SC jau senokai turi
Atsijungęs
Sveiki, Gnome 3 naudojus apie savaite, ir galiu pasakyt kad patogus tas gnome 3, ir gerai atrodo, veikia sklandžiai, tik gal daugokai ram valgo.
Atsijungęs
marjonis, o nebuvo problemų su stabilumu? Nelužinėja programos? Man dar neteko išbandyti, tačiau kurį nors vakarą prisiversiu nepatingėti ir susimesti į virtualią mašiną
Atsijungęs
Mane tai kažkaip labai jau sužavėjo naujas Gnome'as. Labai "minimal" ir "straight-forward". : )
Kolkas jokių "crash"ų, viskas veikia labai greitai ( net firefox ) ir ant mano 1.3 Ghz Celeron'o ( net keista );
Bug'ai:
Email klientas, visgi, pjauna grybą su gmail'o imap'u.
Arch Linux Lietuva
Atsijungęs
Sveiki. Atradau, kad networkmanager stabdo prisijungimą į Gnome3, labai ilgai užtrunka, bet pakeičiau į Wicd, ir viskas ok. Programos veikia stabiliai (gtk3). Mano išvada, kad Gnome 3 beta yra stabiliau už KDE4 stable
Atsijungęs
Tik, kad GNOME3 jau yra stable
Atsijungęs
Tavo tiesa, jau stable. Kai bandžiau (www.gnome3.org) live cd, dar buvo beta.
Atsijungęs
Išbandžiau šiandien ir aš GNOME3, man taip pat patiko įdomūs sprendimai darbo supaprastinimui, prie kurių manau reikia priprasti, nes išpradžių buvo painoka naudotis aplinka. Atrodo ganėtinai stabilu, tik ko pasigedau, tai Compiz konfiguravimo prie Appearance (seniau berods ten būdavo). O šiaip tokio didelio įspūdžio, kad nuo KDE peršokčiau prie GNOME nėra. Lieku vistiek ištikimas KDE naudotojas
Atsijungęs
Ok, bet paskaicius nuomones, nepanus, kad jie butu tuo Unity labai patenkinti.
Atsijungęs
Na matai, man ir gnome3 yra blogis, jau nekalbant apie unity, bet cia tik vieno zmogaus nuomone
Atsijungęs
Sakau blogis Man matosi.
Atsijungęs
Guake nebeveikia, gnome pakabinau pamėginęs pele perjungti keyboard layout, vietoj ženkliuko su aktyvia klaviatūros kalba - juodas kleckas. Padarysiu kaip Gentoo developeriai padarė - palauksiu minimum 3.2 versijos, tada bus galima bandyti vėl.
Paskutinį kartą redaguotas edacval (2011-05-02 06:38:22)
Atsijungęs
Vakar susidiegiau.. pasibaisėjau. Tik bėda tame, kad pas xfce atsirado iš Gnome3 language bar'as.. ir nesuprantu kaip jį iš ten iškrapštyti.
Dar vienas nepatogumas, kad kai kurios programos atsinaujino į GTK3 versija, todėl jos naudoja savo GTK3 temą (default'ine t.y be temos) kuri visiškai neatitinka su GTK2 (xfce) tema. Reikės spresti šią problemą.
Atsijungęs
asmeniskai gnome 3 aplinka man laaabai nepatiko.. nepatiko panaikinta panele nepatiko gal viskas. bet vat isirasiau prie arch kad tureciau bent kazkokai grafine sasaja kol konfiginsiuos openbox ar pan ir kazkaip visai pradejo patikt.. ir pasidare patogus programu paleidimas ir visi tie "navarotai" pradejo patik ir visai patogu ir veikia normaliai nelagina kaip ubunte ir sedziu dabar sau laimingas ir ne openboxo nebereikia tai galeciau pasakyt nors ir didelis skirtumas, didelis zingsnis ir rizikingas bet ganetinai vykes. ir nepatogi atrodo gal pirmas 10 minuciu
Atsijungęs
Puslapiai: 1